Wat zijn de voordelen van een slimme laadpaal?

Heb je eindelijk de stap gezet naar een 100% elektrische of plug-in hybride wagen, dan overweeg je waarschijnlijk ook de installatie van een laadpaal. Over merken, kleuren en vormen spreken we ons niet uit, maar we raden wel ten zeerste aan om meteen voor een slimme laadpaal te gaan.

Wat zijn de voordelen van een slimme laadpaal?

Je hebt laadpalen en… slimme laadpalen. Die tweede worden ‘slim’ genoemd omdat ze voortdurend streven naar de laagste energiekosten. In concreto gebruikt een slimme laadpaal zoveel mogelijk (gratis) zonne-energie opgewekt door je zonnepanelen of maakt hij gebruik van energie tegen een zo laag mogelijk tarief. Daarbij houdt hij rekening met daluren, capaciteitstarieven en/of dynamische tarieven. Jouw energiekosten worden dus tot een minimum beperkt.

Maar daar blijft het niet bij. Een slimme laadpaal doet namelijk ook aan load balancing.
De ingebouwde energiemanagementmodule monitort continu de totale energievraag van je woning. In functie daarvan past hij de oplaadintensiteit van je wagen aan. Gesprongen zekeringen behoren hierdoor tot het verleden.

slimme-laadpalen

Kies voor een slimme laadpaal van Future Loading

Future Loading is niet de zoveelste specialist in het steeds verder strekkende laadpalenlandschap. Integendeel, het bedrijf onderscheidt zich door een op-en-top persoonlijke aanpak gecombineerd met een onberispelijke service.
Bovendien kan je bij Future Loading ook terecht voor zonnepanelen en thuisbatterijen.

Meer weten?

Benieuwd naar de toegevoegde waarde van een slimme laadpaal? Wij vertellen je er gaag alles over.